Bergen aan Zee naar Alkmaar

26-11-2015 mijn start van het Trekvogelpad. Ik ben gelopen van Bergen aan Zee naar Alkmaar over een afstand van 23 km. Met de auto naar Alkmaar en deze in de buurt van het station te parkeren. Dat valt niet mee maar na lang zoeken eindelijk een parkeergarage gevonden. Dan de buurtbus naar Bergen aan Zee. Je loopt zo van de bushalte het strand op en het is een klein stukje naar de volgende strandopgang waarna je bij het Zeehuis voor € 1,80 een toegangskaartje voor het Noordhollands Duinreservaat koopt. Tot Egmond aan Zee loop je door een prachtig duingebied. Na Egmond aan Zee kies ik voor de “alternatieve route met hond” omdat ik na het stuk door de duinen en mul zand behoorlijk last van mijn enkel (artrose) heb gekregen. Ik heb ook hiervoor een pijnstiller genomen wat redelijk goed helpt. Na Heiloo kies ik er wel voor om het graspad te volgen wat niet gemakkelijk loopt en ik steeds langzamer ga lopen. Bij de stadsgrens van Alkmaar wordt het steeds moeilijker en ook mijn linkerknie gaat pijn doen. Het blijkt een “lopersknie” te zijn, een zeurend en branderig gevoel. Om een lang verhaal kort te houden, veel heb ik van Alkmaar niet gezien ook omdat het al donker begon te worden en ik was blij dat ik bij de auto was. Die avond heb ik echt gestrompeld van de auto naar huis. Ondanks alles was de tocht door de duinen prachtig. en ook het landschap daarna.