GR 5 2013

Van 13-05-2013 tot en met 17-05-2013 weer een deel van de Grand Route 5 gelopen. In totaal die week 60 km gelopen. Net als vorig jaar had ik er voor gekozen om op één plek te overnachten en van hieruit de wandelingen te ondernemen. Ik overnacht in Hostellerie des pêcheurs in Remich.Dit deel van de Grand Route 5 in Luxemburg heeft uitstekende busverbindingen en de kosten van het openbaar vervoer zijn laag (2 euro). Ik had mijn fiets meegenomen om met de auto naar het eindpunt van de wandelroute te rijden en dan op de fiets naar het startpunt. Bij de etappe van Hellange naar Rumelange, van Rumelange naar Hellange gefietst, omdat daar geen goede busverbinding was. Dit jaar had ik als doel om tot Roselange in Frankrijk te lopen. Dat is niet gelukt ik ben uiteindelijk tot Molvange gekomen en ben een dag eerder naar huis gegaan. De reden was het slechte weer. In het begin van de week ging het wel maar naarmate de week vorderde ging het steeds vaker en harder regenen, dus besloot ik na een poging van Rumelange naar Algrange bij Molvange te stoppen en rechtsomkeert te maken. Ook viel voor mij de fietstocht van Algrange naar Rumelange tegen, ondanks mijn 27 versnellingen. Les voor volgend jaar is om geen fiets mee te nemen. Ook was het hotel in Remich voor de laatste wandelingen net even te ver, waardoor ik veel tijd aan het reizen kwijt was. Volgende keer ga ik het anders doen, hoe, dat zie ik volgend jaar wel weer. Ondanks het slechte weer erg genoten van de wandelingen. De Grand Route 5 is en blijft voor mij een leuke en mooie uitdaging. Van de natuur genoten en laat nu de wijngaarden achter me en komen de Vogezen in zicht.

Dag 1 van Remich naar Mondorf Bains

Dag 2 van Mondorf Bains naar Hellange

Dag 3 van Hellange naar Rumelange

Dag 4 van Rumelange naar Molvange