Leersum naar Rhenen

Na een week de GR5 te hebben gelopen is het weer tijd om een etappe Trekvogelpad te lopen. Woensdag 19-06-2019 weer een etappe gepland, en de weersverwachting leek goed, in de avond buien en onweer code geel. Vol goede moed met de trein naar Driebergen-Zeist en met bus 50 naar Leersum halte Halfeiken. Vanaf de bushalte is het een kleine kilometer naar het Trekvogelpad waar ik de vorige keer ben geëindigd. Langzaam begon de lucht dicht te trekken en begint het te bliksemen. Tja wat nu terug of doorgaan. Ik besluit door te gaan, maar het wordt steeds dreigender. Oké regenpak aan en verder. Als het onweer nog dichterbij komt heb ik alle geluk van de wereld, een boerderij met een grote schuur. Ik besluit daar te schuilen en ja hoor de hemel breekt open en de omgeving verlicht door de bliksem. Tijd dus voor een broodje met koffie. De boerin komt de schuur binnen schrikt even van mijn aanwezigheid meer ik kan rustig blijven zitten. Zij was bezig een kalfje wat twee uur geleden was geboren te voeren met melk. Een leuke ervaring. Koffie en broodje op en warempel het is droog, dus rugzak op en weer verder. Ik loop een stukje route door de Bovenpolder maar dat is soppen in mijn schoenen gauw weer naar de Lekdijk en op naar kasteel Amerongen. Op een terras net voor Amerongen kan het regenpak weer uit de pijpen van de broek afgeritst en het wordt heerlijk weer. Blij dat ik verder ben gegaan en niet terug. Na Amerongen loopt de route door prachtige bossen en twee heuvels, één maal 60 meter en één maal 40 meter hoog. De route loopt ook door landgoed Pattenburg, wat in particulier bezit is. Het is beslist geen saaie route mooie uitkijkpunten en prachtige lanen. Uiteindelijk heb ik 23,9 kilometer gelopen voor ik bij station Rhenen uitkwam. Kortom een prachtige route en een prachtige dag.