Loenen naar Brummen

Donderdag 5 september 2019 heb ik weer een etappe gelopen. Vandaag is het een korte afstand geweest namelijk 12,8 kilometer. Auto geparkeerd bij het station Brummen en op de fiets 10 kilometer naar Loenen. De weergoden werkte weer mee ondanks de slechte voorspellingen. Kan vast verklappen dat het de gehele dag droog is gebleven. De fiets heb ik gestald bij het sportpark. Het Trekvogelpad loopt daar langs dus ben ik direct op de route. Direct vanuit Loenen prachtige ver gezichten. Het landschap manifesteer zich met weilanden, met paden afgezet met bomen en landgoederen. Er wordt redelijk veel op asfalt en grindwegen gelopen waar veel borden staan “Langzaam rijden stofvorming”. Gelukkig had het de afgelopen nacht geregend dus van stof geen sprake. Na Loenen is het een kort stukje naar Eerbeek waar je aan de buitenkant van Eerbeek loopt langs statige huizen. Best wel mooi met aan de andere kant weilanden. Dan over de toeristische spoorweg richting Apeldoorns Kanaal. Deze oversteken richting het dorp(je) Hall. Een leuk klein dorpje met wel geteld 8 wandelingen in en rond het dorp. Ik ga na de kerk linksaf door de maisvelden die worden omzoomt door zonnebloemen. Ik had gehoord dat dat in deze streek een afspraak met de boeren is. Uitgebloeid hadden ze toch een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Na Hall en Landgoed Engelenburg richting station Brummen waar ééns per half uur een trein stopt. De route was kort, maar ik vond het erg mooi en tja volgende keer over de IJssel richting Achterhoek. Ik ben benieuwd.