Naarden-Bussum naar Baarn

Mijn eerste LAW wandeling zonder hulpmiddelen na mijn operatie aan mijn enkel.

Het broeide al een tijdje dat ik wilde uitproberen hoe mijn enkel zich zou gedragen in een lange wandeling. Ik heb deze route bekeken en had vier escapes in de route de eerste na 9 km, de tweede na 11 km de derde na 15 km en de laatste na 18 km. De auto had ik geparkeerd op de P+R bij station Naarden-Bussum. Vanaf de P+R ben ik gaan lopen eerst de verkeerde kant op. Ik kon mij niet goed oriënteren, maar dat probleem ken ik dus is het even zoeken waar ik ben. Na de juiste weg te hebben gevonden ging ik op pad. Het zou vandaag 35° Celsius worden, maar dat kon mij niet weerhouden te gaan wandelen. Eerst een stuk door Naarden-Bussum niet echt opwindend, maar al snel kwam ik bij het Natuurgebied Naardermeer. Langs de Karnemelksloot richting Hilversumse Meent.
De sloot kreeg haar naam in de tijd dat de textielindustrie in deze omgeving erg belangrijk was. Wat opviel was dat de mensen ondanks de warmte zich toch behoorlijk inspande, hardlopers en fietsers. Dan het Spanderswoud in heerlijk onder de bomen lopen blijkt een verademing. Langs het Franse-Kamp een natuurgebied en kampeerterrein wat in 1932 werd gekocht door de gemeente Amsterdam van de vereniging van Erfgooiers om er een kampeerterrein op te vestigen. Vooral minvermogende hoofdstedelingen beleefden er onbezorgde vakanties. Hierna kom je in het gebied de Utrechtse Heuvelrug. Na de lunch waagde ik me de oversteek door de Westerheide te maken met links en rechts uitgedroogde heidevelden. Indrukwekkend te zien met de vraag komt dit nog goed. Voor mij viel de hitte wel mee een klein beetje wind zorgde voor afkoeling. Aangekomen bij het St. Janskerkhof was het effe zoeken naar de markeringen. Ik nam de verkeerde route maar uiteindelijk kwam het weer goed en kon ik de oversteek door de Zuiderheide maken om daarna door het bos verder te wandelen richting Baarn. Op de Slingerdreef besluit ik niet naar Kasteel Groeneveld te lopen, maar de NS-route naar het station te volgen. Het kasteel heb ik al meerdere malen bezocht en ik begon toch moe te worden. Aangekomen bij het station een lekker biertje genomen en rustig wachtend op de trein opgedronken. Mijn enkel is cum laude geslaagd het was een goede testkees voor de komende etappes. Nu kijken hoe snel ik herstel en dan weer plannen voor de volgende etappe. Ik heb genoten van deze wisselende landschappen en het pad is duidelijk gemarkeerd.