Otterlo naar Hoenderloo

Donderdag 1 augustus staat deze wandeling in de planning, maar tja wat doet het weer. Woensdagavond kijken naar Gerrit Hiemstra wat voor weer hij voorspelt. Het was niet veel soeps dus morgenochtend afwachten. Om 06:15 loopt de wekker af en het ziet er goed uit dus ik waag het erop. Wel mijn regenkleding boven in de rugzak, fiets op het fietsenrek en op naar Hoenderloo na eerst online een toegangskaart voor de Hoge Veluwe te kopen. Ik parkeer de auto bij de uitgang en loop naar het loket waar ik de enige ben. Een gezellig praatje met de boswachter leerde mij om door het park naar Otterlo te fietsen omdat dat mooier is dan buitenom. De afstand is wel iets verder maar zeker de moeite waard. Aangekomen in Otterlo zet ik mijn fiets aan een boom bij de camping de Wije Werelt en begin mijn wandeling. Ik loop er weer heerlijk zomers bij de lucht is strak blauw en via de achterkant van camping de Zanding loop ik door het dorp naar de ingang van het park de Hoge Veluwe. Hier staat een gigantische rij mensen voor een kaartje, gelukkig heb ik er een en kan zo doorlopen. Ik begrijp nu waarom je € 9,95 moet betalen. De fietspaden (gescheiden van de rijweg en wandelpaden) liggen er prachtig bij. De bewegwijzering is erg goed, het kan niet mis gaan. Om 11:00 uur drink ik altijd mijn kopje koffie en eet een broodje. Ook de bankjes en tafels zijn geweldig. Ik kom langs een tafel waar twee studenten zitten en vraag of ik er bij mag zitten. Dat mocht. Zij waren aan het kijken hoe ze de dag op de witte fiets zullen doorbrengen en waar ze allemaal naar toe willen. Ik adviseerde vooral de fietspaden te gebruiken wat ze uiteindelijk ook gingen doen. Het park is zeer afwisselend en de wandelroute is prachtig en afwisselend. Ik ben niet naar het Kröller-Müller museum geweest, vanwege het toch dreigende weer. Ik ben gaan lunchen bij Bezoekerscentrum Museonder en zat droog toen het begon te regenen (dus toch). Na het eten poncho aan en verder met de wandeling. Na een kwartiertje was het droog en kon de poncho weer uit. (blijf het handig vinden) Even voor slot Sint Hubertus worden de hemelsluizen geopend en kan ik onder een eik toch nog snel mijn poncho aantrekken en het kwam met bakken uit de hemel (Gerrit heeft toch gelijk gekregen). Even afgewacht of het minder werd, maar dat duurde mij te lang en ben doorgelopen naar het “pomphuis” om even te schuilen. Binnen stond een wielrenner uit Goor ook te wachten tot het droger werd. Hij vroeg mij om een foto van hem te maken met zijn fiets in het “pomphuis”. Dan trekt de lucht weer open en kan ik verder richting slot Hubertus waar ik een koffie en een gevulde koek nuttig. De poncho kan uit en ik vervolg mijn weg door het bos richting uitgang Hoenderloo. Ondanks het weer was het een geweldige wandeling en heb ik genoten van de rust en stilte in het druk bezochte park. Uiteindelijk heb ik 19 kilometer gewandeld en 8 km gefietst. Nu de fiets ophalen en moe maar voldaan naar huis.