Ruurlo naar Eibergen

Het begon weer te kriebelen, wanneer kan ik weer veilig wandelen. Dit jaar geen GR5 en ik wil graag het Trekvogelpad dit jaar voltooien. Ik heb alle risico’s afgewogen a, met eigen vervoer gaan b, loop ik niemand in de weg en c, belangrijk durf ik wel. Ik zag geen problemen en woensdag 6 mei ben ik met auto en fiets naar Eibergen gereden. Ik had proviand (broodjes, water en koffie) bij me. Op de parkeerplaats in het centrum de auto neergezet en met de fiets 16 km naar het station van Ruurlo gefietst. Daar vandaan ben je snel op de route. Langs kasteel Ruurlo gaat het pad door de weilanden om Ruurlo heen richting buurtschap Brinkmanshoek het riviertje de Slinge. De Groenlose Slinge (kort: Slinge) is een laaglandbeek die ontspringt achter Winterswijk. Zoals de naam aangeeft loopt de beek langs Groenlo en mondt tussen Lochem en Borculo uit in de Berkel. Hierna loopt het pad richting Haarlo en voor Haarlo langs buurtschap Olden Eibergen naar Eibergen mijn eindbestemming. Ik ben zegge en schrijven 2 mensen op de route tegen gekomen en in Eibergen was het alleen druk bij de ijsman. Het was een prachtige dag en ik heb genoten van de omgeving. In het boekje was het 20 km wat er uiteindelijk 23 zijn geworden.