Soesterberg naar Maarn

Donderdag 06-12-2018 had ik weer een wandeling gepland, nu van Soesterberg naar Maarn via Austerlitz. De weersverwachting waren niet denderend, maar ik heb zin om toch te gaan. Ik kies er voor om met het openbaar vervoer te gaan. Met de trein vanaf station Duivendrecht naar station Amersfoort en daar met bus 56 naar Soesterberg, halte “K. der Kontinenten”. Hier loopt het Trekvogelpad langs dus direct starten langs de Amersfoortseweg een stukje door Soesterberg. Over de A28 het dorp uit en langs het detentie centrum Zeist de bossen in. Geen mooi stukje maar goed gewoon rechts blijven kijken dan valt het gebouw niet op. Het pad gaat naar rechts richting een oude boerderij Wallenburg. Hier even gepauzeerd, krentenbollen met oude kaas gegeten en koffie gedronken. Zitten kon niet want alles is kletsnat. Hierna door naar het “Witte Huis” gelegen aan de Oude Woudenbergse-zandweg. Vroeger heette de weg ‘Den Woudtwegh’ en is een zeer oude waarschijnlijk prehistorische weg. In het Witte Huis is nu Staatsbosbeheer gevestigd. Na het “Witte Huis” schuin links de Teekerlaan op. Hier gaat de route niet meer volgens mijn boekje vierde druk uit 2010. Ik kies ervoor om de rood/wit markering aan te houden. Achteraf blij dit te hebben gedaan, omdat het pad nu langs de “Piramide van Austerlitz” loopt. Daar vandaan loopt het pad naar het dorp Austerlitz, waar ik in het bushokje de rest van de koffie opdrink en mijn laatste krentenbol met kaas opeet tegenover de Brasserie 🙂  Als ik het dorp uitloop begint het te schemeren, ik besluit om een stuk af te steken en via het fietspad Austerlitz naar Maarn loop ik door het bos naar station Maarn om hier de trein te nemen naar Amsterdam. Ik ben voor het donker weer thuis na een geslaagde wandeling. Deze etappe is niet de meest mooie etappe, veel asfalt, wel typerend voor de Utrechtse heuvelrug dat je over veel brede lanen wandelt.